Menu:

Bibliografie

Links:

De gesloten kamer

In een van binnenuit afgesloten kamer wordt het lijk van een louche magazijnbediende gevonden. Conclusie: zelfmoord. Alleen… de man is doodgeschoten en er was geen spoor van een wapen in de kamer. Martin Beck, chef van de rijksmoordbrigade, staat voor een raadsel. Het feit dat het ontbindingsproces niet volgens het boekje verlopen is, vormt een extra complicerende factor.

Boekgegevens
Titel: De gesloten kamer (1973)
Auteur: Sjöwall & Wahlöö
Originele titel: Det slutna rummet (1972)
Vertaling: Ulla Jansz
Uitgeverij: AW Bruna ZB1577
ISBN: 90-449-1577-0
Omvang: 221 p.

Gelezen: 07-2007

BOB-score3/5

Martin Beck net hersteld van zijn schotwond krijgt een klusje om weer geleidelijk aan te beginnen. Er is een lijk gevonden van een man die is doodgeschoten in een volledig van binnenuit afgegrendelde kamer waarbij het schietwapen is verdwenen. Beck bijt zich vast in deze puzzel terwijl zijn collega’s onder aansturing van de fanatieke officier van Justitie Bulldozer Olsson zich richten op de bende bankovervallers die onder leiding staat van de ongrijpbare purser Werner Roos.
In dit boek wordt de dader van het gesloten kamer mysterie natuurlijk gevonden door Beck. Het feit dat de dader hiervoor niet wordt veroordeeld maar wel wordt opgesloten en de echte beloning voor Beck het uitblijven van een ongewenste promotie is, maken dit achtste deel tot een aardige detective.