Menu:

Bibliografie

Links:

Interview

Roslund & Hellström

De in 1961 geboren Zweedse tv-journalist Anders Roslund kwam door zijn werk in aanraking met de in 1957 geboren Börge Hellström. Hellström, de oprichter van een organisatie die ex-gevangen helpt reïntegreren was benaderd voor de documentaire ‘Lock ‘em up’.
Beide heren besloten om de gezamenlijk te werken aan hun eerste boek ‘Odjuret’ dat in 2004 verscheen en waarmee direct de ’Glasnyckeln’ prijs 2005 werd gewonnen voor beste Scandinavische misdaadroman. In 2005 verscheen ’Box21’ dat werd genomineerd voor beste Zweedse misdaadroman, in 2006 gevolgd door nummer drie: ’Edward Finnigans upprättelse’ .
In Nederland kwam in 2005 ‘Odjuret’ uit in een vertaling van Edith Sybesma met de titel ‘Vaderwraak’ in 2006 gevolgd door ‘Kluis 21’. Voor dit tweede boek werd door de VN Detective & Thrillergids de hoogste waardering van 5 sterren toegekend. In 2008 verscheen het derde boek van beide heren wederom bij uitgeverij De Geus met de titel ‘De uitlevering’ echter ditmaal in vertaling van Corry van Bree.

Het laatste boek dat van het Zweedse duo verscheen is Twee soldaten uit 2012.