Roslund & Hellström

De in 1961 geboren Zweedse tv-journalist Anders Roslund kwam door zijn werk in aanraking met de in 1957 geboren Börge Hellström. Hellström, de oprichter van een organisatie die ex-gevangen helpt reïntegreren was benaderd voor de documentaire Lock em up.
Beide heren besloten om de gezamenlijk te werken aan hun eerste boek Odjuret dat in 2004 verscheen en waarmee direct de Glasnyckeln prijs 2005 werd gewonnen voor beste Scandinavische misdaadroman. In 2005 verscheen Box21 dat werd genomineerd voor beste Zweedse misdaadroman, in 2006 gevolgd door nummer drie: Edward Finnigans upprättelse .
In Nederland kwam in 2005 Odjuret uit in een vertaling van Edith Sybesma met de titel Vaderwraak in 2006 gevolgd door Kluis 21. Voor dit tweede boek werd door de VN Detective & Thrillergids de hoogste waardering van 5 sterren toegekend. In 2008 verscheen het derde boek van beide heren wederom bij uitgeverij De Geus met de titel De uitlevering echter ditmaal in vertaling van Corry van Bree.

In 2016 werd Drie minuten uitgebracht, het laatste boek dat beide auteurs samen zouden schrijven. Börge Hellström overleed begin 2017 aan de gevolgen van kanker.
Anders Roslund schreef in 2018 Drie uur, de terugkeer van infiltrant Piet Hoffman die al eerder naast politieman Ewert Grens een hoofdrol speelde in Drie seconden en Drie minuten.