Drie uur

De ervaren rechercheur Ewert Grens treft in een zeecontainer in de haven van Stockholm 73 lichamen aan - en de vingerafdrukken van ex-infiltrant Piet Hoffman. Die blijkt zijn zinnen te hebben gezet op een rustig leven als beveiliger van VN-voedseltransporten. Maar daar komt al snel een einde aan als Ewert hem dwingt tot de meest risicovolle infiltratie van zijn leven ...

Boekgegevens
Titel: Drie uur (2018)
Auteur: Anders Roslund
Originele titel: Tre timmar (2018)
Vertaling: Rory Kraakman
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 90-445-0114
Omvang:432 p.

Gelezen: 07-2018

BOB-score 4/5

Al het goede komt in drieën

In het nawoord van Drie uur schrijft Anders Roslund dat het altijd de bedoeling is geweest dat hij zonder zijn collega Börge Hellström zou verder schrijven over de infiltrant Piet Hoffman. Hellström (59) overleed begin 2017 aan de gevolgen van kanker.

Ewert Grens treurt nog steeds over het verlies van zijn geliefde Anni. Verdriet dat even plaats moet maken voor een enorme woede als in een Stockholmse haven een zeecontainer wordt aangetroffen vol met lichamen. Eindstation voor 73 mensen die op zoek waren naar een beter bestaan. Grens reist af naar Niger om een infiltrant op te zoeken die al eerder zeer succesvol was bij het oprollen van criminele organisaties.

Wat volgt is een ontluisterend verhaal over de hedendaagse realiteit van vluchtelingen die op zoek gaan naar een beter leven. Een reis langs al het kwade en goede dat de mens kan brengen.
Anders Roslund schreef met Drie uur een meeslepende, spannende en zeer actuele thriller. Laat het vervolg Drie dagen maar snel verschijnen...