Bibliografie

Links:

De dode hoek

In het moerasgebied bij Västerås wordt een jong stel op gruwelijke wijze vermoord. Een van de slachtoffers is de Palestijn Jamal Al-Sharif, een sympathisant van een terroristische organisatie. Elina Wiik heeft zo haar twijfels bij de ware toedracht van de moord en gaat op onderzoek uit.

Boekgegevens
Titel: De dode hoek (2013)
Auteur: Thomas Kanger
Originele titel: Den döda vinkeln (2003)
Vertaling: Ron Bezemer
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-4217-
Omvang: 272 p.

Gelezen: 01-2015

BOB-score 3/5

Onzichtbaar
Het gebied wat je niet kunt zien maar er wel degelijk is: de dode hoek.
Journalist en schrijver Thomas Kanger heeft zich, bij zijn derde boek over politievrouw Elina Wiik, laten inspireren door de waargebeurde verdwijning van zevendertig vluchtelingen ergens tussen de kusten van Litouwen en Zweden.
Elina Wiik onderzoekt een dubbele moord in de bossen in de omgeving van Västerås. De vierentwintigjarige Annika Lilja en haar Palestijnse vriend Jamal Al-Sharif zijn tijdens het vossenbessen plukken doodgeslagen met een bijl. Wanneer Elina stuit op misstanden bij de Immigratiedienst wordt het onderzoek overgenomen door de Säpo die zoekt naar banden met een terroristische organisatie. De eigenzinnige Elina laat zich niet van de wijs brengen. Een nieuwe chef, een verbroken relatie, een abortus, de geheime dienst zijn geen problemen voor haar maar een uitdaging die ze aan gaat.
Aardige misdaadroman die naar goed Scandinavische gebruik, immigratieproblematiek en mensensmokkel aan de kaak stelt.