Bibliografie

Links:

Toen Felicia verdween

Stratenmakers vinden bij wegwerkzaamheden een lichaam onder het asfalt. Al snel wordt duidelijk dat het om de sinds 1979 vermiste Felicia Natholm gaat. Eén dag na deze gruwelijke ontdekking verdwijnt een jonge vrouw. Inspecteur William Wisting ontdekt dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met de verdwijning van Felicia Natholm en begint een bloedstollende race tegen de klok: de moord op Felicia verjaart over vijf dagen...

Boekgegevens
Titel: Toen Felicia verdween (2007)
Auteur: Jørn Lier Horst
Originele titel: Felicia forsvant (2005)
Vertaling: Neeltje Wiersma
Uitgeverij: Querido - Q
ISBN: 90-214-6772-6
Omvang: 300 p.

Gelezen: 10-2007

BOB-score 4/5

De Noorse politieman Jørn Lier Horst debuteert in Nederland met zijn tweede uit een serie van inmiddels vier misdaadromans over inspecteur William Wisting. Wisting is een rustige politieman zonder relatieproblemen waar de kinderen probleemloos het huis hebben verlaten en die werkzaam is in het rustige plaatsje Stavern. De dagelijkse politieuitdagingen bestaan uit cirkels in het gras van de lokale golfclub. Hier komt snel een verandering in als bij wegwerkzaamheden het lichaam wordt gevonden van de vermiste Felicia Natholm. Felicia was sinds 1979 spoorloos en aangenomen werd dat zij depressief na de geboorte van haar dochter zelfmoord had gepleegd. Deze ‘cold case’ krijgt alle aandacht van Wisting totdat Richardt Borkmann de vermissing van zijn vriendin Andrea Amalie Lund komt aangeven.
Op het moment dat er een relatie wordt gevonden tussen de ‘cold case’ en de verdwijning wordt door het politieteam gezocht naar de overeenkomsten tussen beide zaken en al snel worden deze gevonden in een corrupte ex-politieman, maar ook bij de familie Borkmann met hun klusjesman en de journalist Nybråthen.
Mooie gedegen 'detective' met sympathieke speurder William Wisting en geloofwaardige personages. Kijk belangstellend uit naar het volgende deel in deze reeks. Thrillseekers kunnen dit boek beter laten liggen, liefhebbers van een goed opgebouwd en geplot politieonderzoek komen aan hun trekken.