Bibliografie

Links:

Wolvennacht

Televisiejournaliste Kristin Bye organiseert een discussieprogramma met Tsjetsjeense asielzoekers en Noorse politici over de situatie in TsjetsjeniŽ na de dramatische gijzelingactie in de school in Beslan. De uitzending is nog maar net begonnen of enkele asielzoekers ontpoppen zich als terroristen. Ze eisen een vrij TsjetsjeniŽ, 25 miljoen euro en zendtijd: het tv-programma moet in de lucht blijven. Het hele land is getuige van een gewelddadige gijzelingsactie, die in Wolvennacht van uur tot uur wordt beschreven.

Boekgegevens
Titel: Wolvennacht (2006)
Auteur: Tom Egeland
Originele titel: Ulvenatten (2005)
Vertaling: Annelies de Vroom
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 90-445-0796-6
Omvang: 412 p.

Gelezen: 11-2006

BOB-score 4/5

Wolvennacht, het tweede boek van Tom Egeland dat bij uitgeverij De Geus verschijnt, speelt zich af in een tijdbestek van 10 uur. 's-Avonds om 22:00 nemen gijzelnemers journaliste Kristin Bye en een aantal politici in gijzeling in een Noorse televisiestudio. Aan de gestelde eisen kan de overheid onmogelijk voldoen. Dan vallen de eerste slachtoffers. De volgende ochtend om 8:00 komt de gijzeling tot een climax.
Wolvennacht is een zeer spannend verhaal dat de lezer dwingt om verder te lezen. Naast de spanning verduidelijkt Egeland het conflict tussen Rusland en TsjetsjeniŽ en laat zien voor welke onmogelijke keuzes de betrokkenen, waaronder onderhandelaar Thomas Fjell, staan. Eerder is van Egeland in vertaling verschenen Het einde van de cirkel.