Bibliografie

Links:

Interview

Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho Ahndoril.
Alexandra (1966) debuteert in 2003 met de roman Stjärneborg over de Deense astronoom Tyge Brahe tijdgenoot van Johannes Kepler. Een boek dat in vertaling verschijnt als Sterrenburcht (2004). Na Stjärneborg schrijft ze ook Birgitta och Katarina (2006) en Mäster (2009) die samen een romancyclus vormen over de zoektocht van de mens naar wetenschap, religie en politiek.

Alexander Ahndoril (1967) schrijft zijn eerste roman Den äkta kvinnan in 1989. Naast een aantal romans schrijft hij ook verschillende toneelstukken. Zijn roman Regissören (2006) over filmregisseur Ingmar Bergman verscheen in 2007 als 'De regisseur'.

Gezamenlijk schrijft het echtpaar Ahndoril hun eerste misdaadroman in 2009. Onder pseudoniem Lars Kepler verschijnt Hypnotisören. In Zweden begint een zoektocht naar de identiteit van de auteur van het boek dat aan meer dan dertig landen wordt verkocht. In augustus 2009 maakt het echtpaar Ahndoril zich bekend en stopt daarmee de geruchtenmachine. De massale aandacht van de media en het feit dat de filmrechten van Hypnotisören zijn verkocht maken de hype rondom het debuut compleet.

In 2017 verscheen het zesde deel over commissaris Joona Linna met de titel Jager in vertaling van Jasper Popma en Clementine Luijten.