Bibliografie

Links:

Interview

Mons Kallentoft

De Zweedse auteur Mons Kallentoft is geboren in 1968 in Linköping. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in Spanje is Kallentoft weer terug in Zweden. De novelle/thriller Pesetas was het eerste boek dat in 2000 van zijn hand verscheen en hiervoor kreeg hij de Katapultpriset voor beste debuut van zijn collega schrijvers. Na dit boek volgde de roman Marbella Club in 2002.
In 2007 verscheen de misdaadroman Midvinterblod dat zich afspeelt in de geboorteplaats van de schrijver, Linköping. Kallentoft introduceert hierbij rechercher Malin Fors, een alleenstaande moeder die zich staande probeert te houden en die balanceert tussen haar werk en haar gezin.

Uitgeverij Ambo Anthos heeft de rechten gekocht van Midvinterblod en het boek is in 2008 verschenen als Midwinterbloed in een vertaling van Kim Liebrand. Tweede boek dat verscheen in de zomer van 2010 is Zomerengel waarin Malin Fors terugkeert, ditmaal in vertaling van Erica Weeda.

In 2013 verscheen van Kallentoft bij uitgeverij Xander het boek Engelwater in vertaling van Neeltje Wiersma. Het is het zesde boek met Malin Fors in de hoofdrol en de start van een serie over de vier elementen water, vuur, aarde en lucht.

In 2015 verscheen het boek over aarde met de titel Aardschok. In Zweden verscheen in 2017 het elfde boek over Malin Fors, getiteld Bödelskyssen.