Menu:

Bibliografie

Links:

De terugkeer

Op een augustusmorgen verlaat een moordenaar de gevangenis. Ruim een halfjaar later, op een regenachtige dag in april, wordt zijn verminkte en half ontbonden lichaam gevonden. Leopold Verhaven is een oud-atletiekkampioen, die indertijd is ontmaskerd als oplichter en dopinggebruiker. Hij heeft vierentwintig jaar gezeten voor het verkrachten en vermoorden van twee vrouwen. Verhaven heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. Hij had nog maar één doel: wraak nemen op de persoon die verantwoordelijk is voor zijn veroordeling. Maar nu heeft hij zelf het loodje gelegd. Vond iemand dat hij nog niet genoeg gestraft was? Of vreesde iemand Verhavens wraak?

Boekgegevens
Titel: De terugkeer (2003)
Auteur: Håkan Nesser
Originele titel: Återkomsten (1995)
Vertaling: Edith Sybesma
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 90-5226-0312-X
Omvang: 287 p.

Gelezen: 12-2003 / 09-2007

BOB-score 3/5

Aardig thema in dit derde deel uit de Van Veeteren reeks, wat doet een politieman als hij denkt dat de dader van een aantal moorden de dans dreigt te ontspringen. In De terugkeer volgen we het onderzoek naar de moordenaar die voormalig hardloper Leopold Verhaven om het leven brengt nadat hij voor de tweede keer vrijkomt na verkrachting en moord op twee vrouwen. Terwijl Van Veeteren in het ziekenhuis ligt, is inspecteur Münster op zoek naar de moordenaar en naar het motief achter deze moord.
Nesser heeft een prima reeks politieromans afgeleverd, uitgeverij De Geus heeft laten weten dat de laatste drie delen in 2008 zullen verschijnen.