Menu:

Bibliografie

Links:

En raam, geen sleutel

Het is tweede kerstdag en Carl Mrck zit met handboeien om in een politieauto op weg naar de gevangenis Vestre Fngsel. Vijftien jaar na dato heeft de gewelddadige zaak met het spijkerpistool hem ingehaald, en nu dreigen beschuldigingen van drugssmokkel en moord zijn leven en loopbaan in puin te leggen.
Zijn collega's bij de politie in Kopenhagen hebben hem de rug toegekeerd en het wordt al snel duidelijk dat Carl in groot gevaar verkeert, nu hij tussen de misdadigers, oplichters en corrupte agenten in de gevangenis zit. Maar wie heeft er toch een beloning van een miljoen op zijn hoofd gezet - en belangrijker nog, waarom?
Terwijl Carl Mrck blindelings probeert te vechten tegen de handlangers van de mysterieuze persoon die de touwtjes in handen heeft, moeten Rose, Assad en Gordon een direct bevel van de chef van de afdeling Moordzaken negeren. Ze zetten alles op alles om de ingewikkelde knopen van de spijkerpistoolzaak te ontwarren.

Boekgegevens
Titel: En raam, geen sleutel (03-2024)
Auteur: Jussi Adler-Olsen
Originele titel: Syv kvadratmeter med ls (2023)
Vertaling: Kor de Vries
Uitgeverij: Prometheus
EAN: 9789044647686
Omvang: 496 p.

[..] Adler-Olsen rondt zo de serie mooi af. Uiteraard nadat de zaak heftig en met veel geweld is opgelost. Dit laatste deel kan ingewikkeld zijn voor lezers die de serie niet kennen maar is wel weer echt smullen voor de liefhebbers. [..]
Monique de Heer in Trouw 12/04/2024