Bibliografie

Links:

Interview

Carin Gerhardsen

Geboren in Katrineholm (1962), studeerde wiskunde en was lang werkzaam in de IT. De Zweedse schrijfster Carin Gerhardsen debuteerde in 1992 met een filosofische roman met de titel ‘På flykt från tiden’. Na de geboorte van haar twee kinderen veranderde Gerhardsen van genre en schreef ze een drietal misdaadromans over het politiedistrict Hammarby in Stockholm. In de hoofdrol commissaris Conny Sjöberg en zijn team.

In 2007 verscheen het eerste deel Pepparkakshuset, gevolgd door Mamma, pappa, barn (2009). De boeken zijn verschenen bij het Zweedse Ordfront Förlag, de uitgeverij van o.a. Henning Mankell en Kjell Eriksson. In 2018 staat de teller in Zweden op acht boeken in de Hammarby-reeks met als laatste boek Falleri fallera falleralla (2015)

Bij uitgeverij Querido verscheen in 2009 Peperkoekenhuis in een vertaling van Kim Snoeijing. In 2010 kwam het vervolg uit als En dan was jij het kind met een vier sterren waardering in de VN D&T. Laatste boek dat in vertaling verscheen was deel 3 met de titel Slaap maar zacht (2011).