Menu:

Bibliografie

Links:

De schaduw in het water

In Inger Frimanssons vorige roman Welterusten, mijn liefje is hoofdpersoon Justine verantwoordelijk voor een aantal mysterieuze verdwijningen en sterfgevallen. In haar nieuwste thriller De schaduw in het water pakt Frimansson de draad weer op. In verschillende verhaallijnen vertelt ze hoe de levens van de nabestaanden er zes jaar na dato uitzien. Justine is nooit gepakt voor haar misdrijven. Het leven heeft een rustiger wending genomen en de kans op ontmaskering wordt steeds kleiner. Maar dan dreigt het verleden haar op de valreep in te halen, en de voortekenen zijn luguber. Justine krijgt nachtmerries over een van haar slachtoffers, en vrienden en familieleden leggen plotseling een ongekende belangstelling aan de dag voor haar verleden. Dan duikt er ook nog een politieman op, die zich is gaan interesseren voor het reeds gesloten onderzoek. Het lijkt erop dat de strop om Justines hals steeds verder wordt aangetrokken... Zal ze de dans opnieuw kunnen ontspringen?

Boekgegevens
Titel: De schaduw in het water (2007)
Auteur: Inger Frimansson
Originele titel: Skuggan i vattnet (2005)
Vertaling: Erica Weeda
Uitgeverij: Anthos
ISBN: 90-414-1034-4
Omvang: 314p.

Gelezen: 04-2008

Awards
Bästa svenska kriminalroman 2005

BOB-score 3/5
In 2005 ontving Inger Frimansson van de Svenska Deckarakademin voor ‘De schaduw in het water’ de prijs voor beste Zweedse misdaadroman. Een prijs die Frimansson zeven jaar eerder ook al ontving voor ‘Welterusten, mijn liefje’, de voorloper van ‘De schaduw in het water‘.
In beide boeken is Justine Dalvik de hoofdpersoon en waar ‘Welterusten, mijn liefje’ draait om de verdwijning Berit gaat ‘De schaduw in het water’ zes jaar later verder met de levens van de achterblijvers. Achterblijvers die zich nog steeds afvragen wat er met Berit is gebeurd.
En waarbij Justine, die weet wel weet waar Berit is gebleven, haar best doet haar zenuwen onder controle te krijgen.
Psychologische misdaadroman die verder gaat waar de meeste andere misdaadromans stoppen. Beide boeken vormen een fraai tweeluik en waarbij de kruik net zo lang te water gaat enz.