Inger Frimansson

Inger Frimansson werd in 1944 geboren in Stockholm. Frimansson die van huis uit journalist is heeft naast de psychologische thrillers al eerder literaire- en jeugdromans geschreven. In 1998 ontving zij voor ‘God natt min aslade’ van de Zweedse Detectiveacademie de prijs voor beste Zweedse thriller van het jaar. Dit boek werd in 2003 als ‘Welterusten, mijn liefje’ in vertaling van Jasper Popma , op de Nederlandse markt gebracht door uitgeverij Anthos. In 2004 volgde ‘Duister spoor’ (Mörkerspår) in een vertaling van Jasper Popma en Wendy Prins . In 2005 verscheen ‘Het vrouweneiland’ (De nakna kvinnornas ö) in vertaling van Erica Weeda.
In Zweden zelf verscheen in 2005 ‘Skuggan i vattnet ‘, dat in 2007 is uitgebracht met de titel ‘De schaduw in het water’. Voor dit laatste boek ontving Frimansson voor de tweede keer de prijs voor beste Zweedse thriller van het jaar.
In Zweden is Frimansson één van de bestverkopende misdaadauteurs en wordt haar werk vergeleken met dat van Minette Walters.

Na 'Mannen met een groot hart verschijnt in het najaar 2010 'De kat die niet stierf' als vertaling van 'Katten som inte dog' (2000).