Bibliografie

Links:

Interview

Camilla Grebe & Åsa Träff

Een schrijversduo wordt veel vaker aangetroffen maar een duo van twee zussen is nog vrij uitzonderlijk. De Zweedse zussen Camilla Grebe en Åsa Träff betraden in 2009 het toneel met de misdaadroman Någon sorts frid. Hierin introduceren zij psychologe Siri Bergman met een praktijk in hartje Stockholm.

Åsa Träff (1970) is psycholoog en heeft met twee collegae een praktijk in Stockholm. Zus Camilla Grebe (1968) is van huis uit econoom en heeft een uitgeverij voor luisterboeken opgezet. Beide dames schreven tot 2009 over thrillers en misdaadromans op hun weblog Deckarsystrarna.

In 2010 verscheen de vertaling van Någon sorts frid van de hand van Mieke Desmet als Vredig bij uitgeverij Prometheus. In Zweden verscheen in 2010 het tweede boek over Siri Bergman met de titel Bittrare än döden. Het boek werd genomineerd voor de prijs beste Zweedse misdaadroman 2010 en werd in 2011 als Bitterder dan de dood uigebracht.

Voor je stierf uit 2013 is het derde boek in deze reeks, die in Zweden intussen vijf delen kent. Eld och djupa vatten (2015) is het meest recente deel.