Elsebeth Egholm

Voordat Elsebeth Egholm haar studie journalistiek begon, studeerde ze piano aan het conservatorium van Århus. Geboren in 1960 in Nyborg Denemarken werkte ze na haar opleiding voor een Deens dagblad en schreef korte verhalen voor diverse tijdschriften in Scandinavië. Voorafgaand aan haar misdaadromans schreef Egholm een drietal romans waarvan de eerste De frie kvinders klub uitkwam in 1999.
In 2002 introduceerde Egholm de in Århus wonende journaliste Dicte Svendsen die debuteerde in haar eerste misdaadroman Skjulte fejl og mangler.
Door uitgeverij Prometheus werd voor het vierde deel in de reeks gekozen om Dicte aan de Nederlandse lezers voor te stellen. Het boek Nærmeste pårørende uit 2006 werd uitgebracht in vertaling van Jan Baptist met de titel Naaste familie. Egholm stopt veel van haar eigen achtergrond en maatschappelijke betrokkenheid in haar hoofdpersoon. Naaste familie borduurt voort op de onrust in Denemarken die begin 2006 ontstond na de publicatie van cartoons met Mohammed in een Deense krant.
Begin 2009 verscheen de tweede vertaling van Egholm. Het boek heeft de titel Bloedband gekregen en is de vertaling van Personskade uit 2005.

In Denemarken werd in 2015 het negende deel uitgebracht over Dicte met als titel Dødvægt. Een aantal van de boeken is eveneens bewerkt voor verfilming met in de hoofdrol Iben Hjejle als Dicte.