Menu:

Bibliografie

Links:

Geiger

Als een oude vrouw net afscheid heeft genomen van haar kleinkinderen die even op bezoek waren, gaat de telefoon. Ze haast zich op te nemen. Uit de hoorn klinkt één woord: Geiger. Al tientallen jaren wacht ze op dit bericht, maar toch komt het onverwacht. Ze weet wat ze moet doen. De oude vrouw pakt een pistool, schroeft er een geluiddemper op en loopt naar haar man toe, die nietsvermoedend in zijn stoel zit. Ze zet de loop tegen zijn achterhoofd, haalt de trekker over, en verlaat haastig het huis.
De schokkende moord in Bromma valt buiten het werkgebied van politieagente Sara Nowak, maar haar collega's weten dat ze het slachtoffer kent, en tegen de wil van haar leidinggevenden sluit ze zich aan bij het onderzoeksteam. De vragen stapelen zich op en het is duidelijk dat de antwoorden in het verleden liggen - een verleden waarin ooit een verwoestend plan is gesmeed dat nu tot een uitbarsting komt.

Boekgegevens
Titel: Geiger (2021)
Auteur: Gustaf Skördeman
Originele titel: Geiger (2020)
Vertaling: Lammie Post-Oostenbrink
Uitgeverij: Cargo
EAN: 9789403108919
Omvang: 416 p.

Gelezen: 03-2022

[..]de plot met net wat te veel lijntjes is, omdat Skördeman daardoor te veel informatie kwijt moet, soms wat stroperig (een kwestie van te veel hooi op de vork, een debutantendingetje).
Maar de spanning vergoed veel. Geiger is een kundige, meeslepende post-Koude Oorlogsthriller.
Maarten Moll in Parool 16/04/2021