Bibliografie

  • Wolfzomer

Links:

Wolfzomer

Wolfzomer speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. Er wordt een dode wolf in de bossen gevonden, en in de maag van het beest ontdekt de politie de resten van een mens. Al snel wordt duidelijk dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland, en vanaf dat moment weet politieagente Hannah Wester dat haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan.
Terwijl Hannah en haar collega's proberen uit te zoeken hoe de man in de bossen van Haparanda terecht is gekomen, wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Er is duidelijk nog iemand op zoek naar antwoorden, en die laat zich door niets of niemand tegenhouden.

Boekgegevens
Titel: Wolfzomer (2021)
Auteur: Hans Rosenfeldt
Originele titel: Vargasommar (2020)
Vertaling: Corry van Bree
Uitgeverij: Cargo
EAN: 9789403106519
Omvang: 352 p.

Gelezen: 06-2021

BOB-score 3/5

[..] Hans Rosenfeldt heeft duidelijk veel lol gehad in het uitdenken en opschrijven van dit verhaal. Daarbij keek hij niet op een onwaarschijnlijkheid en toevalligheid meer of minder, maar ze dienen om het verhaal voort te stuwen. Je vergeeft het de schrijver, omdat hij daarmee de spanning opvoert. [..]
Maarten Moll in Het Parool 22/04/2021