Menu:

Bibliografie

Links:

Hildur

Het leven bij de fjorden van IJsland is zwaar: het lijkt idyllisch, maar in werkelijkheid vergt het nogal wat van je. Ook van Hildur Rúnarsdóttir, rechercheur en hoofd van de nationale politieafdeling Vermiste kinderen. Om na een lange werkdag haar hoofd leeg te maken surft ze vaak in de ijskoude wateren van de Atlantische Oceaan. Op het werk wordt ze gekoppeld aan de Finse Jakob Johanson, die ver van huis stage loopt om te ontsnappen aan zijn moeilijke thuissituatie. Ook hij ontdekt al snel dat de pittoreske fjorden hun schaduwzijde hebben.
Na een lawine in Westfjorden wordt onder de sneeuw het lichaam van een man gevonden. Zijn keel is doorgesneden. Zodra Hildur en Jakob deze zaak beginnen te onderzoeken beseffen ze dat het misdrijf verband houdt met een oude zaak. Wraak kan zoet zijn, weten ze, maar lost het uiteindelijk iets op?

Boekgegevens
Titel: Hildur (08-2023)
Auteur: Satu Rämö
Originele titel: Hildur (2022)
Vertaling: Annemarie Raas
Uitgeverij: Ambo|Anthos
EAN: 9789026362835
Omvang: 400 p.

[..] Rechercheur Hildur Rúnarsdóttir is na lange tijd in Reykjavik teruggekeerd naar haar geboortestad. Toen ze twaalf was verdwenen haar twee jonge zusjes. Niet lang daarna stierven haar ouders. Hildur vluchtte naar de hoofdstad om carrière te maken maar het water van de fjorden bleef te hard trekken. Tussen het speurwerk door, surft Hildur op de ijskoude golven van de fjorden. Langzaam tekent zich tijdens haar onderzoek een drama af dat lang geleden al begon. De haren moeten de sleutel zijn. De moordenaar is een verrassing, het motief ook.[..]
Monique de Heer in Trouw 10/11/2023