Menu:

Bibliografie

Links:

De schaduwlelie

Als Jenny thuiskomt op het Zweedse eiland Öland, treft ze een leeg huis aan; haar man Thomas en hun veertien maanden oude zoontje Hugo zijn nergens te bekennen. Moet ze zich zorgen maken of staan ze zo weer voor de deur?
Dat laatste blijkt niet het geval, dus duiken rechercheurs Hanna Duncker en Erik Lindgren in de zaak. Ze ontdekken dat Thomas veel dingen verborgen hield voor zijn gezin, onder andere een volwassen dochter uit een vorige relatie. Maar Thomas is niet de enige die geheimen met zich meedraagt. Ook Hanna voert een stille strijd met het verleden. Dan wordt Thomas dood gevonden en is nog maar één ding van belang voor de bewoners van Öland: de kleine Hugo vinden - voordat het te laat is ...

Boekgegevens
Titel: De schaduwlelie (2022)
Auteur: Johanna Mo
Originele titel: Skuggliljan (2021)
Vertaling: Bianca Cornelissen
Uitgeverij: HarperCollins
EAN: 9789402709575
Omvang: 352 p.

Gelezen: 07-2023

BOB-score: 3/5

[..] Ook strooit de auteur met details uit Hanna's privéleven zonder daar enige context bij te leveren, en dit voortborduren op haar debuut De nachtegaal. Dat slaat wellliswaar geen grote gaten in de plot, maar geeft je als lezer zonder kennis van haar vorige boek wel het onprettige gevoel een en ander te missen.
Helaas is er nog een element uit De nachtegaal dat in dit boek terugkeert: gebrek aan tempo. [..]
Erik de Vries in VN Detective & thrillergids 2022