Bibliografie

  • Net nitroglycerine

Links:

Net nitroglycerine

Niklas Bromander, een topadvocaat, wordt dood aangetroffen in een garage in het centrum van Jönköping. Het onderzoek gaat naar de jonge, temperamentvolle Lisa Engström en haar rustige collega Sten Johansson. De zaak ligt gevoelig, omdat Niklas Bromander een aantal jaren geleden vrijspraak heeft weten te krijgen voor de moordenaar van een politieman. Lisa Engström is de enige die hardop zegt wat iedereen op het politie­bureau denkt: Niklas Bromander heeft zijn verdiende loon gekregen.
Kort na de moord verdwijnt Bromanders oudste dochter spoorloos en de rechercheurs ontdekken al snel dat er veel ellende schuilgaat achter de fraaie façade van de vooraanstaande familie Bromander. Als er foto's opduiken van de dochter, naakt en vastgebonden, komt er een grootscheepse zoekactie op gang. De sporen leiden naar een praatgroep voor mishandelde vrouwen. Heeft iemand van hen besloten wraak te nemen?
Tegelijkertijd worstelt Lisa met haar eigen duistere verleden. Iemand wil haar kwaad doen, haar voorgoed van haar plaats verdrijven. Haar woede groeit. En die moet eruit.

Boekgegevens
Titel: Net nitroglycerine (2019)
Auteur:Frida Moisto
Originele titel: Som nitroglycerin (2018)
Vertaling: Edith Sybesma
Uitgeverij: Stortebeeker
EAN: 9789492750143
Omvang: 480 p.

Gelezen: 04-2020

BOB-score 4/5