Bibliografie

  • Het offerveen

Links:

Het offerveen

De jonge biologe Nathalie Ström doet onderzoek in het mysterieuze veengebied rond het dorp van haar jeugd. Het veen is omgeven door bossen en meren, waar ooit offers aan de goden zijn begraven, en het gerucht gaat dat hier mensen spoorloos verdwijnen. Dan treft Nathalie na een zware storm een bewusteloze man aan in het veen, half weggezonken in het drassige land. Daar niet ver vandaan is een twee meter lang graf gegraven. Het lijkt bijna een herhaling van de mensenoffers die hier in de ijzertijd plaatshadden.
Samen met politiefotografe Maya probeert Nathalie de gebeurtenissen te verklaren, maar al snel geeft het moeras meer geheimen prijs en blijken de inwoners van het dorp hier op noodlottige wijze bij betrokken te zijn.

Boekgegevens
Titel: Het offerveen (2018)
Auteur: Susanne Jansson
Originele titel: Offermossen (2017)
Vertaling: Tineke Jorissen-Wedzinga
Uitgeverij: Cargo
EAN: 9789403120706
Omvang: 288 p.

Gelezen: 01-2019

[..]"Nathalie probeert niet los van de politie de vele geheimen van niet alleen het veen, maar ook haar familie te ontrafelen. Alles komt langzaam bovendrijven en er ligt meer drek verborgen dan gedacht. En tja, dan laat de titel van het boek niet meer veel te raden over." [..]
Lou-Anna Druyvesteyn in VN D&T ** - 2018