Bibliografie

  • Vrije val

Links:

Vrije val

Midden in het Noorse Fjordengebied vindt een extreme sports-festival plaats. Een skydiveteam van vier vrouwen maakt een formatiesprong, en voor het oog van honderden mensen gaat de parachute van een van hen niet open. Politieonderzoek toont aan dat het geen ongeluk was.
Een van de aanwezigen in het publiek is Agnes Tveit, journalist bij de plaatselijke krant. Ze is een negenendertigjarige fastfoodliefhebber die het niet zo nauw neemt met ethische codes. Ze is geboren en getogen in Voss, en is na bijna twintig jaar in Oslo gewerkt te hebben weer naar haar geboortestreek teruggekeerd. Maar ze is bang dat dit een verkeerde beslissing was. Met haar vriend wilde ze op een rustigere plek een gezin stichten. Maar kinderen krijgen lukt niet, Fredrik wordt steeds gestrester en haar nieuwe baan blijkt saai. Dat verandert na het skydive-ongeluk. Agnes kent alle vier de vrouwen, en haar nieuwsgierigheid is gewekt. Wie wilde de vriendelijke Veslem°y Liland vermoorden, en waarom? Agnes realiseert zich dat de antwoorden op die vragen dichter bij haar eigen verleden liggen dan ze had durven vermoeden.

Boekgegevens
Titel: Vrije val (2021)
Auteur: Randi Fuglehaug
Originele titel: Fallesjuke (2020)
Vertaling: Neeltje Wiersma
Uitgeverij: Anthos
EAN: 9789026353666
Omvang: 320 p.

Gelezen: 04-2021

BOB-score 3/5

[..] Van de chef van het lokale sufferdje, via de politieagent tot de arts: iedereen kent elkaar en heeft iets te verbergen. Het is veel soap en te weinig thriller. [..]
Arno Ruitenbeek in VN D&T ** - 2021