Menu:

Bibliografie

Links:

Ten westen van de vrijheid

Marrakech, juli 2011. In een kapperszaak worden drie Amerikaanse burgers bruut geëxecuteerd. Een week later belt een Amerikaanse vrouw de ambassade in Berlijn met meer informatie. De CIA-top in Berlijn vangt het bericht op en vermoedt een groot complot. Oud-agent en -spion Ludwig Licht wordt ingeschakeld om de vrouw op te sporen, en daarmee begint de jacht op Amerika’s gezworen vijanden. Marrakech, Berlijn en Amerika: plaatsen waar de oude wereld in botsing komt met de moderne. Wie zijn vijanden, wie zijn bondgenoten en wie beschermt onze vrijheid?

Boekgegevens
Titel: Ten westen van de vrijheid (2017)
Auteur: Thomas Engström
Originele titel: Väster om friheten (2013)
Vertaling: Sophie Kuiper
Uitgeverij: Ambo-Anthos
ISBN: 90-263-3302-1
Omvang: 318 p.

Gelezen: 01-2018

BOB-score 3/5

"Potsdamer Platz in de juliregen lag aan zijn voeten als een verse amalgaanvulling."

Thomas Engström introduceert in Ten westen van de vrijheid, het eerste deel van het Ludwig Licht-kwartet zijn hoofdpersoon restauranthouder en voormalig oud-Stasi-agent.
In 2012 verschuilt WikiLeaks oprichter Julian Assange in London zich in de ambassade van Ecuador waar hij tot op de dag van vandaag nog verblijft. De Zweedse schrijver laat met deze ontwikkeling in zijn achterhoofd het eerste deel starten waarbij Ludwig met zijn cashflow problemen in Berlijn niet veel aansporing nodig heeft om als oppas te fungeren voor een Amerikaanse dame.

De beeldspraak die wordt gebruikt doet soms pijn aan de kiezen. Maar deze Scandinavische spionage-thriller brengt wel een nieuw en fris geluid.