Menu:

Bibliografie

Links:

De krokodilvogel

Op een vroege ochtend in het centrum van Kopenhagen loopt de gepensioneerde Gregers Hermansen voorzichtig de trap van zijn appartement af om zijn vuilniszak buiten te zetten. Op de begane grond klemt de deur een beetje. Gregers probeert de deur open te krijgen, maar struikelt en valt door de deur naar binnen. Als hij weer bijkomt, ontdekt hij dat hij boven op het bebloede lichaam van een jonge vrouw ligt.
Het is het begin van een nachtmerrie voor de bewoners van het appartementencomplex en eveneens v oor rechercheurs Jeppe KÝrner en Anette Werner. Vooral omdat er algauw wordt ontdekt dat een andere bewoner van het complex een thriller schrijft over de moord op een jonge vrouw in een appartementencomplex...

Boekgegevens
Titel: De krokodilvogel (2019)
Auteur: Katrine Engberg
Originele titel: Krokodillevogteren (2016)
Vertaling: Corry van Bree
Uitgeverij: AW Bruna
EAN: 9789400509863
Omvang: 400 p.

Gelezen: 04-2019

BOB-score: 3/5

Kennis of mening?
Wanneer je deurbel gaat, je twee mopshonden Epistťme en Důxa hysterisch blaffen en je hoofd dreigt te barsten door het pak rode wijn dat je gisteravond hebt leeg gedronken, dan denk je dat je het ergste wel hebt gehad.
Echter niet in het geval van Esther de Laurenti, gepensioneerd docent, schrijver in wording en huiseigenaar in Kopenhagen die voor haar deur moordonderzoekers Jeppe KÝrner en Anette Werner aantreft met de boodschap: 'Een van uw huurders ligt met een hartaanval in het ziekenhuis ... nadat hij een lichaam had aangetroffen in het huis van zijn buurvrouw... en overal bloed'.

Jeppe KÝrner, de speurder die zware pijnstillers slikt voor zijn rugpijn en zijn vrouw Therese die hem op oudejaarsavond heeft ingeruild voor een ander. Een politieman die in dezelfde mal is gebakken als Martin Beck.

De Deense schrijfster Katrine Engberg heeft inmiddels drie misdaadromans met Jeppe KÝrner op haar naam staan. In deze eersteling De krokodilvogel gaan hij op zoek naar de dader die het ochtendritueel van Esther zo ruw heeft verstoord. In een tijdsbestek van een week is de klus geklaard.

Aardig maar geen bijzonder debuut van voormalig danser en choreograaf Katrine Engberg. Al hoewel je moet oppassen met wat je schrijft...