Bibliografie

Links:

Silbersky & Svedelid

Leif Silbersky (1938) geboren in Malmö combineert zijn werk als advocaat voor Zweedse beroemdheden met het schrijven van misdaadromans. Samen met Olov Svedelid schreef hij 22 misdaadromans over de advocaat Samuel Rosenbaum. Het eerste deel Sista vittnet verscheen in 1997 en het laatste Hämnden är aldrig rättvis in 2006.
Silbersky trad op als zichzelf in de aflevering Advokaten van de misdaadserie Beck met Peter Haber in de rol van Martin Beck.

Olov Svedelid (1932) geboren in Stockholm schreef een indrukwekkende hoeveelheid boeken waaronder de reeks samen met Leif Silbersky maar tevens een serie misdaadromans over politieman Roland Hassel. Voor het boek Barnarov uit deze reeks kreeg hij in 1987 de prijs voor beste Zweedse misdaadroman. Een prijs die hij tien jaar eerder ontving voor het jeugdboek Betongrosorna och de falska nycklarna.
Svedelid overleed in 2008.

Van het schrijversduo verscheen En röst för döden (1990) in vertaling van Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel in 1997 als Een stem voor de dood bij uitgeverij Signature.